Double Trouble is een unieke combinatie van HIIT (High Intensity Interval Training)-principes, bodyWeight Excercises, agility elementen én trap- en stoottechnieken vanuit het kickboksen. Dit samen creëert één van de meest complete trainingen mogelijk waarbij er in een korte tijd snel resultaten worden geboekt.

De fysieke en mentale verbetering die de training met zich meebrengt zijn ongekend. De HIIT-aanpak zorgt voor een verbetering in zowel de aerobe als anaerobe capaciteit. Daarnaast blijft de verbranding tot wel 24 uur na de training sterk verhoogd.

Resultaat
De steeds wisselende oefenvormen, een combinatie van kick- en stoottechnieken, body-weight excercises en aglility-elementen, voorkomen lichamelijke en geestelijke ‘gewenning’ aan de trainingsbelasting. Door deze trainingsvormen te mixen ontstaat een effectieve en doelgerichte training voor conditie -en spieropbouw waarbij er in een korte tijd snel resultaten worden geboekt.

(Kick)bokstechnieken
Trappen en slaan zijn explosieve momenten voor het lichaam; een combinatie van kracht, snelheid, stabiliteit en controle is noodzakelijk. Het lichaam wordt in opperste staat van paraatheid gebracht tijdens de training, wat op termijn resulteert in een sneller, wendbaarder en sterker lichaam. De trainingselementen die gericht zijn op wedstrijden of sparren zijn er geheel uit verwijderd.

Deze oefeningen komen terug in een mix van circuittraining, intervaltraining, bokscombinaties en kickbokscombinaties waarbij alle spiergroepen worden getraind. Het is gebaseerd op het conditionele deel van een gewone boks -en kickbokstraining.

Begeleid trainen
Bij Robby Nelson Training Club train je nooit alleen, maar is er altijd een trainer aanwezig. Hierdoor is de training intensiever dan de gemiddelde workout én leer je om op de juiste manier de oefeningen uit te voeren.